רמות-ליד אוניברסיטת תל אביב בע"מ ואח' נ' אלק'-דאר אל הודא_בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום אשדוד |
116-04,2444-06
2.8.2010 |
|
בפני : חיים חדש |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. רמות-ליד אוניברסיטת תל אביב בע"מ 2. אל-נהדה בע"מ-חברה להוצאת ספרים ודפוס |
: 1. אלק'-דאר אל הודא_בע"מ 2. מתנ"ס-מרכז קהילתי תל שבע 3. מתנ"ס-מרכז קהילתי תל שבע 4. תנ"ס-מרכז קהילתי תל שבע |
| פסק-דין | |
פסק דין
א.מבוא
1.מדובר בשתי תובענות (אחת מהן כוללת גם הודעה לצדדים שלישיים), שהדיון בהן אוחד, מכח החלטת כב' הרשמת (כתוארה אז) ענת אלפסי, מיום 1.11.06:
1.1התובענה בת.א 116/04 שהיא תביעת נזיקין בגין הפרה נטענת של זכויות יוצרים, שהגישו התובעות כנגד הנתבעות (מאוחר יותר נמחקה הנתבעת מס' 2 ממנה), בטענה כי הנתבעת מס' 1 (להלן: "הנתבעת"), אשר זכתה במכרז לאספקת ספרי לימוד בפרויקט השאלת ספרים בישוב תל שבע, אשר נוהל בידי המתנ"ס המקומי שהיה הנתבע מס' 2 בתובענה המקורית (להלן: "המתנ"ס"), סיפקה אלפי עותקים מזויפים של ספרי התובעות (להלן: "העותקים המפרים" או "הספרים המפרים"), תוך שהיא פוגעת הן בתלמידים שנאלצו ללמוד מספרים באיכות ירודה, והן בתובעות שזכויות היוצרים שלהן הופרו ונגרם להם נזק כלכלי ניכר בכך שהספרים לא נרכשו מהן.
1.1.1.במסגרת תובענה זו, שלחה התובעת הודעת צד ג' למתנ"ס (שאף ממנה הוא נמחק בהמשך) ולמנהלו (שהוא צד ג' מס' 2); כנגד בא כוח התובעת (שאף הוא נמחק) וכנגד חברת ס.ע. מרכז אלכתאב ואלעלום בע"מ, שממנה, על פי הטענה, רכשה הנתבעת את הספרים המפרים.
1.1.2הודעת צד הג' קיבלה מספר 116.1/04.
1.2תביעה שטרית, שהגישה הנתבעת כנגד המתנ"ס, שהחלה בהגשתם לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל, של שלושה שיקים שמסר המתנ"ס לנתבעת במסגרת הסדר פשרה ביניהם, בת.א. 436/03 של בית משפט השלום באשדוד, שקיבל תוקף של פסק דין.
1.2.1שלושת השיקים חוללו באי פרעון, לאחר שניתנה לגביהם הוראת ביטול מטעם המתנ"ס.
2.התובעת מס' 1 היא מלכ"ר, הפועלת בתחום המחקר האקדמי והחינוך, ובין היתר מוציאה ספרי לימוד לבתי ספר תחת השם המסחרי "מבט".
2.1התובעת מס' 2 היא בית הוצאה לאור, המוציאה, אף היא, ספרי לימוד.
3.הנתבעת מס' 1 (להלן גם: "הנתבעת"), היא חברה, הרשומה בישראל, ועוסקת, בין היתר, בשיווק ציוד משרדי וספרי לימוד.
4.המתנ"ס פועל כעמותה רשומה בישוב תל שבע.
4.1 מר יעקב ביתן הוא מנהל המתנ"ס.
5.הצד השלישי מס' 4, חברת ס.ע. מרכז אלכתאב ואלעלום בע"מ היא חברה, הרשומה בישראל, שבין היתר עיסוקיה- אספקת ספרים ושיווקם (להלן גם: "ס.ע. מרכז אלכתאב").
6.הצדדים הופנו, על-ידי בית המשפט, לשני ניסיונות גישור, שלא נערכו לבסוף- והתיקים נקבעו להוכחות, במקביל למתן הוראות להגשת עדויות ראשיות בתצהירים.
7.מטעם הצד השלישי מס' 4 לא הוגש כתב הגנה להודעת צד הג'.
7.1בקשה למתן פסק דין מותנה בהעדר הגנה- נדחתה על-ידי כב' הרשמת.
8.בתאריך 16.6.09 הודיעו באי כוח הצדדים, כי הגיעו לכלל הסכמה בדבר נוהל הבאת ראיותיהם במסגרת ההליך, אשר יוכרע בהתאם להוראות סעיף 79א לחוק בתי המשפט.
8.1בית המשפט התבקש לתת פסק דין מנומק.
9.ביום 30.6.09 אישר בית המשפט את ההסכם הדיוני ונתן לו תוקף של פסק דין.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|